The Story Behind

Ons verhaal

Verschenen in de Gentenaar (2010)
Dine2Meet viert 1 jaar werking

Dine2Meet bestaat precies één jaar en geeft daarom eind deze maand een feest met walking dinner op Le Bateau aan de Vooruit. De website waarbij je inschrijft voor verassingsetentjes met onbekenden is in een jaar tijd een enorm succes geworden. <<Nochtans begon het als een gek idee>>, zeggen de bedenkers.

“Vorig jaar zaten we met wat vrienden op café te praten over het feit dat we het moe waren om steeds met koppels op te trekken. We vroegen ons af hoe en waar je nog leuke mensen kan leren kennen.” begint Philippe zijn verhaal. “Want in het uitgaansleven is het moeilijk iemand te leren kennen. En nadat ik via enkele datingsites teleurgesteld achterbleef, besloot ik actie te ondernemen. Ik hou van lekker eten en ontmoet graag nieuwe mensen en zo is ons idee ontstaan. Ik ontwierp een website, we vroegen hulp aan sponsors en beginnen met flyeren. Bij ons eerste evenement waren meteen 35 mensen ingeschreven, dat hele restaurant zat vol.” lacht Philippe.

Het concept is simpel: via de website schrijf je in en voor een schappelijke prijs ga je lekker eten met onbekenden in een ongedwongen sfeer. “Voor sommigen was die stap nog te groot” weet Philippe. “Daarom zijn we ook gestart met Dine2Meet@ The Movies, we gaan samen naar de film en daarna is er een afterparty met hapjes en drank. Veel mensen overwinnen zo hun schroom en schrijven achteraf in om te gaan eten.” Dat de formule aanslaat, is intussen bewezen. “Het is me zelfs boven het hoofd aan het groeien, want ik werk ook fulltime. Mensen vragen me om events te organiseren in Antwerpen of Limburg, maar daar begin ik niet aan. Maar wie daar graag een Dine2Meet organiseert, mag mij altijd contacteren en onze website gebruiken.”

Nieuwe vrienden

“We keren nu terug naar het oorspronkelijke idee: vanaf nu organiseren we maandelijks een walking dinner op een vaste plek in Gent en Wielsbeke, en onze Dine2Meet @The Movies blijft maandelijks bestaan in Gent. Daarnaast zal je twee keer per maand terecht kunnen in het Chess Café in Gent voor een Dine2Meet”, zegt Philippe. “Koppels zijn er nog niet ontstaan, denk ik. Ik weet wel dat sommige vrouwen nu samen gaan sporten en dat mensen ook contact houden met elkaar. Een lief zoeken mag ook niet het doel zijn om mee te doen. Mensen die daarvoor komen keren van een kale reis terug. Wij willen ons vooral amuseren en nieuwe vrienden maken. Ja, ik ben nog steeds single” lacht Philippe. “Maar ik heb wel al veel interessante mensen ontmoet.”

Inschrijven voor het verjaardagsfeest op 30 April 2010 op Le Bateau… (de boot ligt achter de Vooruit)

Eline Creve – De Gentenaar (2010)

 

Dine To Meet op YouTube

Dine To Meet 2023

Na meer dan 10 jaar pauze, heeft Network-IT bvba uit Mechelen, met goedkeuring van de oorspronkelijke oprichter Philippe,

 de domeinnamen opnieuw geregistreerd om het succesvolle Single, Friends & Restaurantconcept verder te zetten.

Heb je vragen? Contacteer ons via onze chat-knop of onze contactpagina. (Het heeft dus geen zin om Philippe te contacteren!)

Zin om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens een diner op restaurant? Klik dan hieronder voor onze komende events.

speeddaten.be

Speeddaten?

Is Dine To Meet niks voor jou? Geen zin om op restaurant nieuwe mensen te leren kennen? Wil je speeddaten eens proberen? 

Klik hieronder op de knop om een speeddate-event in jouw buurt te vinden.

DineToMeet.be

Of toch liever iemand leren kennen op Restaurant?

Op de hoogte blijven van onze komende DineToMeets?

Meld je dan snel aan op onze nieuwsbrief.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Close

© Copyright Dine To Meet | All rights reserved.

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Close